Docente

Verónica García

Licenciada en Bioquímica de la Pontificia Universidad Católica de Chile y Doctora en Ciencias con mención en Microbiología de la Universidad de Chile. Académica de la Facultad Tecnológica de la Universidad de Santiago de Chile. Sus principales líneas de investigación se centran en la microbiología, inocuidad de los alimentos, patógenos emergentes y métodos de control basados en fagos.

Formación académica

  • Licenciada en Bioquímica de la Pontificia Universidad Católica de Chile y Doctora en Ciencias con mención en Microbiología de la Universidad de Chile.

Publicaciones

  • PUBLICACIÓN, 2020, Analysis of the Microbiome of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Exposed to the Pathogen Flavobacterium psychrophilum 10094, DOI: 10.1128/MRA.01562-19
  • PUBLICACIÓN, 2020, Sustainable energy for a winery through biogas production and its utilization: A Chilean case study, DOI: 10.1016/j.seta.2020.100640
  • PUBLICACIÓN, 2019, Distinct transcriptional changes in response to patulin underlie toxin biosorption differences in saccharomyces cerevisiae, DOI: 10.3390/toxins11070400
  • PUBLICACIÓN, 2018, Treatment of winery wastewater by anodic oxidation using BDD electrode, DOI: 10.1016/j.chemosphere.2018.04.175
  • PUBLICACIÓN, 2018, GPD1 and ADH3 natural variants underlie glycerol yield differences in wine fermentation, DOI: 10.3389/fmicb.2018.01460
  • PUBLICACIÓN, 2017, Characterization of Campylobacter jejuni samples coming form poultry meat and feces, DOI: 10.4067/s0034-98872017001201551
  • PUBLICACIÓN, 2017, Genetic basis of mycotoxin susceptibility differences between budding yeast isolates, DOI: 10.1038/s41598-017-09471-z
  • PUBLICACIÓN, 2017, Identification of nitrogen consumption genetic variants in yeast through QTL mapping and bulk segregant RNA-Seq analysesDOI: 10.1534/g3.117.042127
  • FONDECYT, 2012, EFFECT OF GENES ICY1 AND RDL2 IN THE AMMONIUM METABOLISMS OF WINE STRAINS OF SACCHAROMYCES CEREVISIAE, DOI: N.C.
  • FONDECYT, 2013, Study of tne mechanisms of action of the proteins of Campylobacter jejuni, DOI: N.C.
  • DICYT, 2015, IDENTIFICACIÓN Y CARACTERIZACIÓN DE GENES DE INTERÉS ENOLÓGICO EN LEVADURAS INDUSTRIALES, DOI: N.C.
  • DICYT, 2014, ESTUDIO DE POLIMORFISMOS GENETICOS QUE SUBYACEN A LA DIVERSIDAD NATURAL EN LEVADURAS VINICAS, DOI: N.C.

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